Despre noi

Asociatia profesionala Clubul CO2 intemeiata si inregistrata legal in anul 2007, are ca scop desfasurarea de activitati specifice privind reducerea emisiilor de CO2 in atmosfera, prin captarea si stocarea geologica a acestora. 

Consiliul director:

  • Dr. Ing. Constantin Stefan Sava – Presedinte
  • Dr. Ing. Amuliu Mircea Proca – Secretar General
  • Prof. Dr. Ing. Cornel Dinu

Intentia fondatorilor este de a oferi organizatiilor interesate un mediu propice pentru schimbul de idei si informatii, precum si pentru promovarea in comun a unor proiecte, propuneri legislative sau actiuni guvernamentale in acest domeniu.

Invitație

„Clubul CO2 din Romania este deschis tuturor persoanelor sau organizatiilor din tara sau strainatate interesate de domeniul captarii si stocarii geologice a dioxidului de carbon.

Va asteptam la evenimentele organizate de noi si sa deveniti membru al Clubului CO2.”

 

Dr. Constantin Stefan SAVA
Presedintele Clubului CO2 Romania

În vederea indeplinirii scopului propus, Clubul CO2 Romania desfasoara urmatoarele activitati:

Informare

Redactarea de periodice tip newsletter, cuprinzand informatii de natura tehnica precum si legislatie specifica, referitoare la situatia locala a controlului de emisii de CO2.

Promovare

Promovarea de proiecte de cercetare specifice in cadrul programelor nationale si europene.

Lobby

Implicarea in activitati de lobby, in parteneriat cu societatea civila romana cu privire la strategiile de reducere, captare si stocare a emisiilor de CO2 in fata factorilor decizionali.

Industrie-Cercetare-Educatie

Favorizarea contactelor si schimburilor de informatii intre actorii implicati sau interesati din industrie, cercetare, educatie.

Studii

Realizarea de studii si analize in domeniu.

Workshop-uri

Schimbul si diseminarea de idei, cunostinte si experiente in domeniul mentionat prin organizarea de conferinte, seminarii, workshop-uri, precum si alte evenimente de profil.

Legaturi externe puternice

Colaborarea si cooperarea cu organizatii similare din tara si strainatate.

Conexiuni

Constituirea unui mediu propice pentru tranzactionarea creditelor de poluare cu CO2.