Choose language: English

Suntem si pe: Facebook

NOUTATI

   

  STIATI CA?

     
    

   Membri

   Ne bucuram sa avem alaturi:

    

   Nota:
   Pentru informatiile despre membrii nostri dati clic pe siglele de mai sus.

    

    

    

   Cititi mai jos o scurta prezentare a membrilor nostri:   INCD GeoEcoMar

   Institutul National de Geologie Marina si Geo-ecologie, GeoEcoMar, este o institutie guvernamentala de cercetare-dezvoltare, coordonata de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

    

    

   Departamentele sale stiintifice sunt dupa cum urmeaza:

   • Laborator de Geologie si Sedimentologie Marina
   • Laborator de Seismo-acustica, Cartografie digitala, GIS si Baze de date
   • Laborator de Metode Geofizice de Investigare Adanca
   • Laborator Analize Geochimice, Geoecologice si Sedimentologice
   • Atelier Intretinere si Gestiune Echipament Stiintific
   • Compartiment Cercetare si Management Zona Costiera
   • Compartiment Managementul Calitatii
   • Biroul Manangement Proiecte si Marketing

    

   Principala activitate stiintifica a GeoEcoMar este indreptata catre studiile geo-ecologice ale macrogeosistemului Dunare - Delta Dunarii - Zonele litorale - Marea Neagra. Este vorba despre studii geologice si geofizice ale Marii Negre (in principal platoului continental romanesc), interactiuni mare-uscat in zona de coasta si de management integrat, precum si studii de impact, de asistenta tehnica si de consultanta pentru ramura industriala si de mediu.

    

   In ultimii ani, Institutul a inceput studii si analize in legatura cu emisiile de sera in Romania, precum si posibilitatea de stocare geologica a CO2.

    

   Website: www.geoecomar.ro

   sus


   NHM EcoInvest

   NHN ECOINVEST SRL este societate comerciala romaneasca privata infiintata in anul 1993, al carui principal domeniu de activitate il reprezinta protectia mediului.

    

   Principala activitate stiintifica a societatii este directionata spre studii de mediu cum sunt evaluarea impactului asupra mediului, bilanturi de mediu, audit de mediu, evaluarea de obligatii si responsabilitati economice de mediu, elaborarea si implementarea sistemelor de management de mediu, monitorizarea parametrilor mediului, evaluari de risc de mediu, elaborarea si implementarea de planuri de refacere a mediului, servicii pentru remedieri de mediu (decontaminari ale apelor de suprafata si subterane, solului si subsolului poluate cu produse petroliere, chimice si radioactive), organizatori de baze de date si programe de calcul specializate pentru investigarea complexa a mediului, organizarea de activitati de reconversie profesionala in domeniul mediului, organizare de evenimente si editare de materiale in domeniul mediului.

    

   NHN Ecoinvest SRL este atestata de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, pentru elaborarea de studii de impact si bilanturi de mediu in urmatoarele domenii:

   • Transporturi
   • Energie
   • Constructii hidrotehnice
   • Eliminarea deseurilor si ambalajelor
   • Industrie
   • Alte lucrari si instalatii.

    

   Website: www.nhn.ro

   sus


   Schlumberger

   Schlumberger este cea mai importanta companie de servicii petroliere, furnizand tehnologie, management integrat, si solutii informationale de optimizarea performatei. Fondata in 1926, compania a angajat mai mult de 76000 de oameni din 140 de nationalitati care lucreaza in aproximativ 80 de tari.

    

   Tehnologiile Schlumberger sunt perfectionate in 23 de intitutii de cercetare si inginerie la nivel mondial. Compania conduce industria serviciilor de petrol prin angajamentul sau fata de cercetare si dezvoltare.

    

   Schlumberger Carbon Services ofera tehnologii de maximizarea stocarii CO2 in concordanta cu grija pentru sanatate, siguranta si mediu. Echipe multidisciplinare de specialisti in tehnica se folosesc de 80 de ani de experienta dovedita in eveluarea subterana a zonelor petroliere pentru a furniza o solutie de stocare geologica a CO2. Stocarea carbonului aduce provocari similare celor care le-am abordat cu succes in exploatarea petroliera. Prin adaptarea tehnologiilor noastre, oferim o solutie viabila.

    

   Schlumberger crede in captarea si stocarea carbonului (CCS) ca o solutie eficienta pentru reducerea emisilor carbon eliberate de mariile surse emitente de CO2.

    

   Website: www.slb.ro

   sus


   Petrom

   Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

    

   Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2007 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.683 milioane Euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 933 milioane Euro.

    

   OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 21 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.

    

   Petrom este o companie in plina ascensiune, cu un potential evident de succes, care deja aduce beneficii pentru actionari, comunitate si mediu si pentru economia Romaniei, in general.

    

   Unul dintre obiectivele principale ale Petrom este de a deveni nu doar cea mai mare dar si cea mai de succes companie din Romania, un adevarat model pentru societatea noastra. AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026%, iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.

    

   Website: www.petrom.com

   sus


   CEN Craiova

   Societatea a fost infiintata la 01.04.2004 prin HG 103/2004 si are ca principal obiect de activitate productia si distributia energiei electrice si termice pe baza de lignit si exploatarea minelor si carierelor de lignit.

    

   Principalele obiective pe termen scurt si mediu ale S.C. Complexul Energetic Craiova S.A. vizeaza indeplinirea urmatoarelor deziderate:

    

   • asigurarea componentei de siguranta si continuitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor;
   • cresterea gradului de competitivitate in domeniul productiei prin realizarea unor programe de reabilitare si modernizare;
   • realizarea programului de lucrari si investitii vizand protectia mediului cu termen tinta, anul 2012;
   • reducerea costurilor de productie si cresterea cotei de piata;
   • orientarea permanenta catre clienti prin adaptarea serviciilor oferite la necesitatile acestora;
   • imbunatatirea permanenta a imaginii firmei pe plan local, national si international.

    

   Website: www.cencraiova.ro

   sus


   ISPE

   Fondata in 1949, ISPE a devenit, dupa mai multe procese de restructurare, o companie romaneasca 100% privata.

    

   Lider national, ISPE a dezvoltat prin proiectele sale, practic, tot Sistemul Energetic National, de la concept, pana la sisteme de transmisie si distributie a energiei electrice si termice.

    

   Leader in domeniul ingineriei romanesti, o autoritate tehnice incontestabila, ISPE a reusit sa tina pasul si sa-si intareasca aceasta pozitie, in conformitate cu urmatoarele principii:

    

   1. Schimbarea stilului de management, asigurand flexibilitatea si disponibilitatea necesare pentru a face schimbari structurale, adaptate la cerintele pietei;
   2. Introducerea unei culturi organizatioriale inovatoare cu scopul de a merge pe o directie de viitor;
   3. Dezvoltarea capabilitatilor, a ofertelor de servicii si imbunatatirea calitatii acestora;
   4. Cresterea eficientei si diminuarea pierderilor;
   5. Adaptarea la segmentele si schimbarile de pe piata traditionala si abordarea unor piete noi.

    

   Prioritatile sunt eficienta energetica, utilizarea de surse de energie regenerabile, conservarea energiei, si, nu in ultimul rand, protectia mediului prin energie curata. Toate acestea sunt cuprinse in solutiile comerciale, financiare si tehnice, oferite de ISPE.

    

   Website: www.ispe.ro

   sus


   Geogreen

   Geogreen este o companie internationala specializata in servicii de transport si stocare a CO2, care ofera clientilor sai studii strategice in domeniul captarii, transportului si depozitarii CO2, in plus fata de studiile de inginerie si de asistenta tehnica cu privire la CO2, transportul si stocarea geologica. Geogreen a rezultat din uniunea a trei jucatori francezi de top din domeniu: IFP, Géostock (stocarea subterana a hidrocarburilor), si BRGM (Bureau de Géologique Recherche et Minière), care si-au unit fortele pentru a se pozitiona pe piata pentru stocarea geologica a CO2 si, prin urmare, ca sa contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

    

   Complementaritatea tehnica perfecta a expertilor sai da posibilitatea Geogreen sa furnizeze sectoarelor industriale avizate, o gama completa de servicii, care sa acopere intregul lant de CCS, de la decizie pana la proiectare si dezvoltarea proiectului. Pe termen lung, va oferi Geogreen asistenta la stocare, inspectie si intretinere, precum si servicii legate de monitorizarea si controlul post-stocare.

    

   Constient de miza mediului pentru generatiile viitoare, precum si de importanta de a lua masuri pentru o dezvoltare durabila, Geogreen se obliga la o abordare de interes public. Liderii Geogreen sunt determinati sa aplice o stricta si sanatoasa siguranta si protectie a mediului si sa lucreze in deplina transparenta, cu toti ceilalti jucatori de pe piata.

    

   Website: www.geogreen.fr

   sus


   ICEMENERG

   Misiunea ICEMENERG este efectuarea de servicii de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru cresterea eficientei energiei electrice si termice pe  tot lantul de producere, transport, distributie si consum, in contextul asigurarii dezvoltarii durabile si a integrarii in Uniunea Europeana.

    

   Domeniile de activitate ale societatii sunt:

    

   • eficienta energiei
   • relatia energie-mediu
   • surse regenerabile de energie (vant, fotovoltaic, solar-termal, biomasa, biocombustibili, microhidro-)
   • expertiza  materialelor si echipamentelor energetice
   • testarea echipamentelor energetice
   • fundamentarea  strategiilor energetice si a dezvoltarii pietei de energie
   • procese si echipamente pentru producerea, transportul, distributia si  utilizarea energiei electrice si termice

    

   Website: www.icemenerg.ro

   sus


   Arcelor Mittal

   Avand circa 320.000 de angajati in mai mult de 60 de tari si o prezenta industriala in 20 tari, ArcelorMittal este singurul fabricant de otel de talie mondiala, lider al sectorului siderurgic.

    

   Situat in partea de est a Romaniei, ArcelorMittal Galati este cel mai mare combinat siderurgic integrat din tara, avand peste 12.000 de angajati.

    

   Infiintata in 1968, unitatea are o capacitate anuala de 6 milioane de tone, producand produse plate, tubulare si lungi din gama otel-carbon precum si oteluri micro aliate. Principalele capacitati de productie sunt: doua fabrici de aglomerare, cinci furnale, doua otelarii, doua sectii de turnare continua, doua laminoare de tabla groasa, un laminor de semi-fabricate, un laminor de benzi la cald, un laminor de benzi la rece si o linie de zincare prin imersie la cald.

    

   In conformitate cu filosofia Grupului, ArcelorMittal Galati face toate eforturile pentru a deveni operatorul de referinta pentru productia de otel in Europa Centrala si de Est, producand otel de calitate, pentru care exista cerere in cele mai exigente ramuri industriale, atat interne cat si straine, incluzand sectorul naval, sectorul auto, constructii, petrol si de gaze, etc.

    

   Website: www.arcelormittal.com

   sus


   Carbon Warehouse

   Carbon Warehouse Ltd. este o companie privata din Dublin axata pe investitii private si brokeraj ce actioneaza pe pietele din toata lumea de emisii GHG (Green House Gas).

    

   Carbon Warehouse a devenit membru Pravda Capital, o banca bazata pe investitii din Praga, in scopul de a extinde activitatea in Europa Centrala. Ca grup, oferim urmatoarele servicii:

   • Brokeraj si consiliere pentru tranzactii pe pietele mondiale.
   • Consiliere cu privire la managementul riscului GHG si la strategiile financiare.
   • Analize aprofundate a pietelor de emisiilor de gaze cu efect de sera la nivel global si pe care le dezvoltam pentru propriul nostru scop, dar suntem dispusi sa le impartasim cu clientii nostri.

    

   Website: www.carbonwarehouse.eu

   sus


   Advanced Studies and Research Center

   ASRC este o firma romaneasca, infiintata in anul 2007, avand ca obiect principal de activitate dezvoltarea de noi tehnologii in domeniile Geoinformatica si Bioinformatica. Echipa ASRC este formata din oameni de stiinta si ingineri cu experienta in cercetare, dezvoltare si inovare. Scopul este acela de a oferi clientilor, din sectorul public sau privat, solutii personalizate, care raspund nevoilor acestora.

    

   Utilizand Interferometric Synthetic Aperture Radar (InSAR) si Persistent Scatterers Interferometry (PSI), doua tehnici bazate pe tehnologia Spaceborne Synthetic Aperture Radar (SAR), ASRC poate oferi solutii pentru monitorizare, utile in domenii precum: dezvoltarea infrastructurii, extractia de petrol, si gaze si minieruri, dezastrele naturale, asigurari de bunuri si mediul inconjurator, in general.

    

   In stransa legatura cu mediul inconjurator, ASRC poate oferi solutii pentru monitorizarea deformarilor scoartei terestre cauzate de presiunea apei subterane, geohazarde (alunecari de pamant), incalzirea globala si stocarea geologica a CO2.

    

   Avantajele utilizarii InSAR pentru a monitoriza zonele in care se realizeaza stocarea geologica a CO2 sunt:

    

   • posibilitatea monitorizarii unor suprafete intinse (zeci de kilometri) in jurul zonei unde s-a facut injectia CO2;
   • detectarea scaparilor de gaze ce pot avea loc la kilometri distanta de zona de injectie;
   • monitorizarea se poate face continuu, lunar sau chiar saptamanal, pentru perioade de timp foarte lungi;
   • costurile sunt considerabil mai reduse decat cele pentru tomografia seismica si nu implica logistica sau munca de teren.

    

   Website: www.asrc.ro

   sus


   Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare

   Fondat in anul 1985, sub denumirea de Centrul de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica pentru Motoare de Aviatie, in cadrul fostului INCREST, COMOTI devine, in anul 1996, urmare a evaluarii institutionale si acreditarii, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI. COMOTI este singura unitate specializata din Romania care integreaza activitatile de cercetare stiintifica, proiectare, productie, experimentare, testare, transfer tehnologic si inovare in domeniul turbomotoarelor de aviatie, motoarelor industriale cu turbina cu gaze si masinilor paletate de turatie inalta.

    

   Departamentele sale stiintifice sunt:

    

   • Directia de Cercetare Dezvoltare Ansamble Componente Turbomotoare si Propulsie Aerospatiala
   • Directia de Cercetare Dezvoltare Ansamble Turbomotoare si Mediu
   • Directia Cercetare Tehnologica
   • Directia Marketing, Vanzari, Investitii

    

   Recunoasterea pe plan international a competitivitatii profesionale si institutionale a INCDT COMOTI in domeniul motoarelor cu turbine cu gaze si masinilor paletate de turatie inalta s-a concretizat prin obtinerea unui numar de 25 de medalii si diplome la saloanele internationale de inventii de la Geneva si Bruxelles si participarea institutului in sase proiecte europene de mare anvergura, in cadrul Programului PC V si doua proiecte de cooperare bilaterala cu firmele General Electric - USA, respectiv Nuovo Pignone - Italia.

    

   COMOTI isi desfasoara activitatea in baza rigorilor unui Sistem al Calitatii, certificat conform SR EN ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, operand cu filozofia Managementului Calitatii Totale, este Membru afiliat la AIAA, AGIR, SR Acustica, APER, furnizand produse ecologice care satisfac cerintele de calitate, fiabilitate si siguranta in functionare.

    

   Website: www.comoti.ro

   sus


   Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru utilaj petrolier - IPCUP Ploiesti

   Institutul de Proiectare – Cercetare pentru Utilaj Petrolier a luat fiinta in anul 1954, ca o necesitate a economiei nationale de a-si dezvolta propria industrie constructoare de utilaj petrolier, justificata de existenta unor importante rezerve de hidrocarburi si de traditia unei industrii extractive de petrol si gaze naturale.

   In prezent, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Utilaj Petrolier – IPCUP Ploiesti este unitate specializata, in coordonarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, avand ca obiect principal de activitate efectuarea de cercetari fundamentale si aplicative, dezvoltare tehnologica, elaborare de reglementari tehnice si economice de interes national, asigurarea cerintelor tehnice pentru utilajele, instalatiile si echipamentele de foraj-extractie si armaturi industriale.

    

   Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Utilaj Petrolier – IPCUP Ploiesti efectueaza:

   • cercetari fundamentale de baza si orientate pentru dezvoltarea mecanicii constructiilor de masini si ingineriei instalatiilor si echipamentelor de foraj-extractie;
   • cercetari aplicative pentru realizarea de produse capabile sa promoveze noile tehnici si tehnologii in domeniul activitatii de foraj-extractie precum si dezvoltarea si perfectionarea tehnicilor si echipamentelor specifice utilajului petrolier;
   • cercetarea si proiectarea de echipamente destinate aplicarii noilor tehnologii de foraj dirijat si/sau orizontal;
   • cercetarea - proiectarea si asimilarea de sisteme si echipamente de ecologizare a instalatiilor de foraj;
   • proiectarea dispozitivelor pentru mecanizarea si automatizarea operatiunilor de manevra a materialului tubular;
   • alinierea echipamentelor de foraj-extractie la standardele internationale API, ISO si CEN;
   • cercetarea si proiectarea echipamentelor specifice activitatii de prospectiuni geologice a zacamintelor de minerale utile solide;
   • proiectarea structurilor metalice pentru foraj marin si exploatarea zacamintelor marine;
   • proiectarea utilajelor care sa permita exploatarea zacamintelor de titei si gaze aflate sub obstacole naturale;
   • incercari nedistructive si distructive pentru materialele componentelor si echipamentelor aflate in exploatare;
   • elaborarea de standarde, norme si recomandari vizand fabricatia si utilizarea echipamentelor petroliere;
   • elaborarea de strategii si prognoze pe baza evaluarilor si armonizarii la cerintele tehnice si de calitate ale Uniunii Europene;
   • participa la infaptuirea obiectivelor specifice din programul strategic de dezvoltare a resurselor energetice ale Romaniei;
   • diseminarea cerintelor directivelor Consiliului Europei transpuse in legislatia romaneasca si perfectionarea pregatirii profesionale in acest sens a specialistilor si managerilor din industria energetica.

    

   Cercetarile si proiectele IPCUP vizeaza cu precadere:

   • reducerea timpului de transport si montaj al instalatiilor de foraj;
   • aplicarea de noi metode de extractie a titeiului;
   • cresterea factorului de siguranta la sondele in foraj / extractie;
   • reducerea consumului energetic la extractia titeiului;
   • cresterea factorului de recuperare a titeiului din zacaminte;
   • asigurarea nevoilor de alimentare cu apa potabila;
   • modernizarea si retehnologizarea instalatiilor din industria extractiva de petrol si gaze in concordanta cu cerintele directivelelor Uniunii Europene, in scopul prevenirii si reducerii poluarii mediului inconjurator;
   • prevenirea si combaterea accidentelor tehnice in procesul de foraj;
   • modernizarea proceselor tehnologice in domeniul minier folosind experienta din forajul sondelor de petrol;
   • retehnologizarea instalatiilor petrochimice, energetice, navale si nucleare, cu armaturi si supape de siguranta autohtone;
   • imbunatatirea fiabilitatii utilajelor, instalatiilor si echipamentelor pentru forajul si exploatarea sondelor.

    

   IPCUP are certificat sistemul de management al calitatii conform ISO 9001:2008 si API Q1 ed. 8/2007.

    

   Laboratorul de incercari nedistructive este acreditat RENAR si autorizat ISCIR pentru utilaj petrolier, instalatii mecanice sub presiune si instalatii de ridicat si ofera servicii de control nedistructiv avand certificarea sistemului de management al calitatii conform SR EN ISO/CEI 17 025:2005.

    

   Website: www.ipcup.ro

   sus
    

   Despre CCS de la ZEP